Talks

Tijd voor toelichting en verdieping. Ontmoet de mensen achter de voorstellingen en verrijk je kijkervaring met exclusieve achtergrondinformatie.
Scroll naar beneden voor meer info.

Highlight

Kies voor één van onze highlights. Gegarandeerd een bijzondere ervaring!

Locatie

Operadagen Rotterdam gebruikt haar stad als podium én decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkels, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

Language no problem

Text isn't necessary for the correct perception of the performance. When there's text, it's English spoken or surtitled.

Rolstoeltoegankelijk

Deze voorstelling is rolstoeltoegankelijk.

Boventiteling aanwezig

Deze voorstelling is voorzien van boventiteling.

CONTEXT

Viola

Mathis Nitschke (DE)
Internationaal
Programma
Stadse Avonturen
Verrassende Vernieuwers
JAAR: 2019
za 18 & zo 19 mei
Read this text in English

Een korte opera in de openbare ruimte

De korte opera Viola van Mathis Nitschke speelt met de grenzen tussen publiek en artiest, zaal en podium. plaats in de etalage van een winkel. De alledaagse werkelijkheid buiten is het speelvlak. Toevallige passanten en toeschouwers in de etalage zijn elkaars figuranten. Wie is die voorbijganger die daar stil blijft staan en plotseling begint te zingen? Eerst zachtjes, maar dan steeds duidelijker? Dat moet Viola zijn! Het glas van de etalage versterkt Viola’s klaaglied. Tegelijkertijd verhindert de glazen wand haar om een fysieke connectie te maken met haar toehoorders; een connectie waar ze vurig naar verlangt.

‘Mijn enthousiasme is groot, want deze voorstelling was in alle opzichten verrassend, origineel, creatief en inspirerend. Soms gingen mijn associaties in de richting van de film Die Wand , het brein maakt dus rare sprongen. Dank voor deze geweldige ervaring in de Bijenkorf!’
Iris Tijthoff, festivalbezoeker

compositie en directie: Mathis Nitschke, libretto: Thomas Jonigk, contralto: Martina Koppelstetter, opgenomen zangstem: Klaus-Peter Werani, opgenomen spreekstem: Ursula Berlinghof

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK: