Freddie

Terug naar agenda

Credits

Suzan Boogaerdt en Bianca van der Schoot vormen voor Freddie de gelegenheidsformatie The New Bohemians samen met:
componist:
Michael Rauter
filmmakers:
Helena Muskens en Quirine Racké
ruimtelijk ontwerp:
Wikke van Houwelingen en Marloes van der Hoek
kostuumontwerp:
Erik Bosman en Karin van der Leeuw
Freddie is een productie van Theater Rotterdam

Een opera-performance in een spiegelpaleis, waarin bezoekers samen met theatermakers Suzan Boogaerdt en Bianca van der Schoot ondergedompeld raken in het collectief bewustzijn.

Iedereen kent Freddie Mercury. The great pretender. Een man met vele gedaantes. We kennen hem als immigrant, man, vrouw, outcast, gay, married man, diva, star.... Freddie zelf was een buitenbeentje, maar kon tegelijkertijd als geen ander een - tijdelijk - collectief maken van al zijn individuele fans. Deze 'multizinnigheid' inspireerde het performanceduo Boogaerdt/VanderSchoot tot het maken van een voorstelling over de spanning tussen opgaan in de groep en jezelf onderscheiden als individu. Speciaal hiervoor ontwikkelde componist Michael Rauter een geheel nieuwe compositie geïnspireerd op Bohemian Rhapsody van Queen. Meer dan een voorstelling is Freddie een collectieve beleving van groepsdynamiek, onderdompeling, bewegen, opgaan in de massa en weer je losmaken daarvan. Want zijn we niet allemaal, op onze eigen manier, een Freddie?

Playgrounds
Het grensverleggende werk van Boogaerdt/VanderSchoot, vaste makers van Theater Rotterdam, bevindt zich op het raakvlak tussen theater, beeldende kunst en performance. In hun serie Playgrounds onderzoekt Boogaerdt/VanderSchoot de rol van het lichaam en de live ontmoeting in een gedigitaliseerde en door beeldcultuur gedomineerde wereld. Freddie is de tweede voorstelling in de reeks.

Op woensdag 10, donderdag 11 en vrijdag 12 mei vinden de try-outs van Freddie plaats. Freddie is nog t/m 4 juni te zien in de Wasserij, gelegen aan het Zuster Meijboomhof in Rotterdam Noord. Klik hier voor meer informatie over bereikbaarheid.

Meer highlights bezoeken dit weekend?
Bestel de PACKAGE DEAL Highlights ODR17
zaterdag 13 mei: Dagboek van een verdwenene (20.30) + zondag 14 mei: Freddie (19.00) + woensdag 17 mei: Have a Good Day! (21.00) €50

Meer voorstellingen op locatie zien?
Bestel dan de PACKAGE DEAL On location
dinsdag 16 mei : Yuri - a workout opera (21.00) + woensdag 17 mei: Uwe Leipe Mastdramnis (19.00) + Freddie (21.00) €40

 

Prijzen

€17,50 (normaal)
€15,- (try-outs)
€10,- (CJP, Studenten, 18-)

Koop kaarten