Het Hart van Rotterdam

Terug naar agenda

Credits

concept: Marcel Visbeen, John Buijsman
compositie: Keimpe de Jong
muziek: Andreas Suntrop, Anne Bakker, Frans Cornelissen,
Antonio Gutiérrez Rubio en Keimpe de Jong
regie: Marcel Visbeen
spel: John Buijsman
tekst: Nelleke Noordervliet, Elfie Tromp, Ernest van der Kwast,
Abdelkader Benali, Ramsey Nasr e.a.
productie: De Rotterdam Connectie in coproductie met
Rotterdam Festivals, Rotterdamse Schouwburg, Poetry International,
Operadagen Rotterdam

nieuws

De Trap als rode loper naar Parsifal & Het Hart van Rotterdam

The Grand Opera van Parsifal krijgt op 20, 21 en 22 mei een 'opstapje' naar de derde akte van de opera in de vorm van een gigantische trap! In het stadsspektakel van Arlon Luijten beleef je een nieuwe vorm van opera in drie aktes op verschillende locaties in Rotterdam. Met een enorm slotkoor bovenaan de trap, een initiatief van Rotterdam viert de stad! en architectenbureau MVRDV.... lees meer

Bekijk al het nieuws

Mei 1940. De oorlog is uitgebroken, Rotterdam is bezet en het hart van de stad is een rokende puinhoop. Waar doe je de Rotterdammers dan nog een plezier mee? Met een revue, vond Anton Koolhaas. Met vier andere schrijvers ging hij aan het werk en drie maanden later ging Het Hart van Rotterdam in première, een revue met alles erop en eraan die de bevolking een hart onder de riem stak en tegelijk werk gaf aan getroffen kunstenaars.

Na vijfenzeventig jaar wederopbouw is Rotterdam creatief, cultureel gevarieerd, ondernemend en aantrekkelijk. Dankzij het werk van de afgelopen driekwart eeuw.
John Buijsman neemt opnieuw het initiatief voor een revue. De naam en het uitgangspunt zijn hetzelfde, maar de teksten en de muziek zijn gloednieuw. Vijf uiteenlopende schrijvers met Rotterdamse wortels (Nelleke Noordervliet, Abdelkader Benali, Elfie Tromp, Ernest van der Kwast en Ramsey Nasr) schrijven, Keimpe de Jong zorgt voor de muziek, met 'het kleinste revue-orkest aller tijden': viool, marimba, rieten, banjo/gitaar en bastuba/trombone. John Buijsman speelt alle rollen.


De voorstelling zal plaatsvinden in de voormalige bioscoopzaal Kriterion, gevestigd in het Groot Handelsgebouw. Kriterion is te bereiken via hoofdingang A van het Groot Handelsgebouw (Stationsplein 45). Vervolgens neem je de lift naar de 7de etage en hier neem je de linker trap die leidt naar Kriterion. Ook kun je gebruik maken van De Trap van Rotterdam Viert de Stad! Loop vanaf het stationsplein omhoog naar de zevende verdieping van het Groot Handelsgebouw en geniet van het prachtige uitzicht.

Prijzen

€19,50
€10,- (CJP, studenten, 18- of Operadagen-pas)

Koop kaarten
[XTemplate]