PARSIFAL - The Grand Opera (UITVERKOCHT)

Terug naar agenda

Credits

MET DANK AAN ALLE DEELNEMERS >

concept & regie: Arlon Luijten
compositie: Richard Wagner, Ben van Bueren
tekst: Micha Hamel e.a.
zang & spel: CLUB GEWALT (gamecoaches), Alina Fejzo (dans), Naomi Beeldens, Lucas Schilperoort, Rogier Schippers e.a.
muziek: Decaphonics, SKVR Brassband, Koen Kaptijn (trombone), Rotterdams Opera Koor e.a.
dramaturgie: Cecile Brommer
artistiek coordinator: Moniek Slaman
vormgeving: Bart Visser
productie: Operadagen Rotterdam in coproductie met de Doelen, Luxor Theater i.s.m. Codarts, DRIFT, TU Delft, Rotterdam Viert de Stad

Met dank aan Hofplein Rotterdam

En Rotterdam Viert de Stad

nieuws

De Trap als rode loper naar Parsifal & Het Hart van Rotterdam

The Grand Opera van Parsifal krijgt op 20, 21 en 22 mei een 'opstapje' naar de derde akte van de opera in de vorm van een gigantische trap! In het stadsspektakel van Arlon Luijten beleef je een nieuwe vorm van opera in drie aktes op verschillende locaties in Rotterdam. Met een enorm slotkoor bovenaan de trap, een initiatief van Rotterdam viert de stad! en architectenbureau MVRDV.... lees meer

Bekijk al het nieuws

In deze volstrekt nieuwe vorm van opera beleef je drie aktes op verschillende locaties in de stad. Geniet van de prachtige arrangementen van Wagners muziek, en leef je uit in de tweede akte van de voorstelling: in The Game ga je op zoek naar de held. Parsifal is niet komen opdagen, wat nu? Wie verlost ons dan van de crisis? Dompel je onder in een bonte parade van tap-dansende ridderkoren, real life gaming, filosofie, popmuziek, transitie-experts en kartonnen kindermusicals. Uiteindelijk draait deze totaalervaring om onze compassie. Loop tot slot samen De Trap op, op weg naar de spectaculaire eindceremonie met uitzicht op de stad. In het eerste weekend van het festival kun je The Grand Opera van Parsifal beleven. In het tweede weekend kan de tweede akte, The Game, los worden gespeeld (bekijk hier).

"Samen met de andere bezoekers ga ik helemaal op in het spel en in de teksten die door CLUB GEWALT worden gezongen. Volgens mij heb ik nog nooit zo aandachtig geluisterd. Want stiekem wil ik winnen."
 blogger Doris Schakenbos

Burgemeester Aboutaleb tekent op de première van Parsifal het Rotterdamse handvest voor compassie, waarmee de stad aansluit bij Karen Armstrongs internationale Charter for Compassion. 


De voorstellingen van PARSIFAL The Grand Opera zijn uitverkocht, voor PARSIFAL The Game zijn nog kaarten verkrijgbaar. Klik hier voor meer info & tickets.

[XTemplate]