Rosina Fabius

Rosina Fabius

Rosina Fabius behaalde in 2013 haar Bachelor of Music aan het Utrechts conservatorium en is op dit moment bezig haar Master of Music af te ronden. In het studiejaar 2014-2015 studeerde zij als Erasmus student aan de Universität für Musik und Darstellende Kunst Wien (MDW) bij Prof. Claudia Visca. Daar zong Rosina in een productie van de operaklas de rol van Giulio Cesare in de gelijknamige opera van Händel en was zij uitgenodigd om deel te nemen aan de Junge Schubertiade Wien.
In Nederland heeft Rosina met Studio 32 Utrecht in verschillende opera producties op het Grachtenfestival Amsterdam opgetreden en aan een voorstelling van Porgy & Bess met Het Gelders Orkest meegewerkt. In het voorjaar van 2014 was Rosina bij Holland Opera te horen in de productie "Orfeo Underground", waar zij de rollen Messagiera en Speranza zong. Naast opera treedt Rosina in binnen- en buitenland regelmatig op als soliste in oratoria. Met name voor werken van J.S. Bach wordt zij veel gevraagd. Zo werd zij uitgenodigd om als soliste in de Matthäus Passion te zingen op het International Bach Festival in Gran Canaria, en is zij een vaste gast in barok programma's bij het ensemble The London Octave.
Rosina heeft een voorliefde voor kamermuziek en liedrecitals. Zij is lid van het ARTO ensemble en het Fabius ensemble waarmee zij in kamermuziek series optreedt. Tevens geniet Rosina van liedrecitals geven met haar pianiste Kanako Inoue. Zij werken al jaren samen en hebben vele masterclasses gevolgd bij o.a. het Franz Schubert Institut in Oostenrijk.
Meer informatie over Rosina vind je op haar website: www.rosinafabius.com.

Cassandra Luckhardt (viola da gamba begeleiding)

Sinds ze de Prijs voor de meest belovende individuele musicus won tijdens het Internationale Van Wassenaer Concours, heeft Cassandra Luckhardt een internationale reputatie opgebouwd als solist, kamer- en orkestmusicus en docent op cello en viola da gamba. Ze trad op met het The Academy of Ancient Music, Amsterdam Baroque Orchestra, Apollo Ensemble, The King's Consort, Musica ad Rhenum en Il Complesso Barocco. Ze concerteerde in heel Europa, in China, Australië, Japan, Rusland, Israël, de VS en door heel Nederland, haar geadopteerde thuisland. Cassandra begon haar studie in Ohio en San Francisco. In Europa studeerde zij bij Christophe Coin in Parijs en bij Jaap ter Linden en Wieland Kuijken aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

Haar opname van de viola da gamba-suites van Couperin met Musica ad Rhenum wordt geroemd als "magnifiek en onmisbaar" en "een bijzonder hoogtepunt." Haar meest recente opname van de Bachsonates voor viola da gamba laat "speelsheid, fijngevoeligheid, muzikaliteit en collegialiteit" zien en wordt gewaardeerd als een "prachtige uitvoering die geen wens onvervuld laat." Ze treed op als soliste in 2015 met het Koninklijk Concertgebouworkest.
Zij bespeelt een cello van Sebastian Kloz, Mittenwald ca. 1760 en een gamba na Guillaume Barbey, Paris, 1690, gebouwd door John Pringle, USA 1987. Zij speelt ook op een cello van Roger Hargrave, Bremen 2007, met dank aan het Nationaal Muziekinstrumentenfonds.

Programma

THUIS

'Torna, torna Ulisse' from Il ritorno d'Ulisse in Patria – Claudio Monteverdi
Munadjaat (Night song) – Timothy Nelson
'Addio Roma' from L'incoronazione di Poppea – Claudio Monteverdi
Sequenza III – Luciano Berio
Volksliedjes uit verschilende landen

Het programma wordt gespeeld met Viola da Gamba.