Talks

Tijd voor toelichting en verdieping. Ontmoet de mensen achter de voorstellingen en verrijk je kijkervaring met exclusieve achtergrondinformatie.
Scroll naar beneden voor meer info.

Highlight

Kies voor één van onze highlights. Gegarandeerd een bijzondere ervaring!

Locatie

Operadagen Rotterdam gebruikt haar stad als podium én decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkels, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

Language no problem

Text isn't necessary for the correct perception of the performance. When there's text, it's English spoken or surtitled.

Stadsbeiaardiers spelen opera tijdens #ODR19

Tussen 17 en 26 mei worden dagelijks tussen 10.00 en 18.00 uur ieder heel uur beroemde operamelodietjes gespeeld op de eeuwenoude carillons van de Laurenstoren, de Stadhuistoren en de toren van de Oude Kerk. Ze zijn speciaal gecomponeerd door de stadsbeiaardiers Geert Bierling en Richard de Waardt.

De grootste opera-jukebox van Nederland

Op zaterdag 25 mei speelt Richard de Waardt verzoeknummers op het klokkenspel van de Laurenstoren tussen 13.00 en 14.00 uur. Als je het kunt fluiten, dan kan Richard het spelen. Verzoekje doen? Stuur een mailtje naar: stadsbeiaardier@rotterdam.nl.

Meer informatie over de carillions en de beiaardiers vind je op torenmuziek.nl.

Terug naar overzicht