Talks

Behoefte aan reflectie en verdieping? Of praat je graag mee over een voorstelling? Bezoek dan één van de vele inleidingen, nagesprekken, interviews, lezingen en discussies. Te gast zijn regisseurs, muzikanten, acteurs, dramaturgen en andere professionals.

Highlight

Kies voor één van onze highlights. Gegarandeerd een bijzondere ervaring!

Locatie

Operadagen Rotterdam gebruikt haar stad als podium én decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkels, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

Help mee de ambitie van operadagen Rotterdam te realiseren!

Al dertien jaar lang is Rotterdam het ‘thuis’ van Operadagen Rotterdam, één van de grootste opera- en muziektheaterfestivals met een rijk programma uit binnen- en buitenland. Met veel trots, artistieke toewijding, maatschappelijke betrokkenheid en met een internationale uitstraling vult Operadagen Rotterdam jaarlijks tien dagen de stad met een verrassende mix van opera en muziektheater! De grote theaters van Rotterdam zijn deze tien dagen gevuld met opera, maar ook onverwachte locaties kunnen als decor voor een opera fungeren. Onze aanpak en kijk op opera passen perfect bij Rotterdam: fris, gedurfd en met een blik op de wereld. Het open en vooruitstrevende karakter van Rotterdam wordt ook weerspiegeld in het festivalprogramma, in de nieuwsgierige houding van zijn bezoekers en in de culturele samenwerkingen die door het festival ontstaan, zowel in de stad als met de partners ver daarbuiten.

Ambitie

Naast de indrukwekkende, internationale hoogwaardige voorstellingen is Operadagen Rotterdam trots op haar Rotterdamse roots en dat laten we tijdens het festival ook zien.We zien het als onze missie om Nederlandse en Rotterdamse bewoners en partners mee te nemen in het tiendaagse spektakel en mee laten genieten van de schoonheid van muziek.

Om deze reden heeft Operadagen Rotterdam de ambitie om meer Rotterdamse producties te ontwikkelen en daarvoor de samenwerking aan te gaan met Rotterdammers.

De afgelopen jaren hebben we voor het festival altijd een eigen productie ontwikkeld en de ambitie voor de komende jaren is om meer volwaardige Rotterdamse producties te ontwikkelen, exclusief voor Rotterdam en gemaakt voor en met Rotterdamse makers en spelers. Operadagen Rotterdam wil op deze wijze haar kennis en expertise graag inzetten om het festival nog meer een Rotterdams karakter te geven en de stad en haar inwoners te betrekken bij de schoonheid en diepgang van de menselijke stem. Om deze ambities te verwezenlijken heeft Operadagen Rotterdam extra financiële middelen nodig.

Draagt u Operadagen Rotterdam een warm hart toe, wilt u bijdragen aan deze ambitie en Operadagen Rotterdam nog meer inbedden in Rotterdam én internationaal?

Dan gaan we dat samen realiseren!

 

Hoe kan ik Operadagen Rotterdam ondersteunen?

50 euro per jaar*

Met uw gift steunt u Operadagen Rotterdam

250 euro per jaar*

1x per jaar een operadagen Rotterdam borrel met inhoudelijk programma
Uitnodiging voor de opening van de eerstvolgende editie

750 euro per jaar*

1x per jaar een operadagen Rotterdam borrel met inhoudelijk programma
Uitnodiging voor de opening van de eerstvolgende editie
Exclusief (huiskamer) concert voor genodigden

* Omdat Operadagen Rotterdam een culturele ANBI is, is in veel gevallen de donatie fiscaal aftrekbaar. De donatie moet dan voor tenminste vijf jaar vastgelegd worden in een overeenkomst met Operadagen Rotterdam.

Neem contact op