Talks

Tijd voor toelichting en verdieping. Ontmoet de mensen achter de voorstellingen en verrijk je kijkervaring met exclusieve achtergrondinformatie.
Scroll naar beneden voor meer info.

Highlight

Kies voor één van onze highlights. Gegarandeerd een bijzondere ervaring!

Locatie

Operadagen Rotterdam gebruikt haar stad als podium én decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkels, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

Language no problem

Text isn't necessary for the correct perception of the performance. When there's text, it's English spoken or surtitled.

Rolstoeltoegankelijk

Deze voorstelling is rolstoeltoegankelijk.

Boventiteling aanwezig

Deze voorstelling is voorzien van boventiteling.

CONTEXT

Uitreiking Operadagen Awards 2018 tijdens tweede editie van GALA!

Voor het tweede jaar op rij presenteren we dinsdag 22 mei GALA! in het Oude Luxor Theater. Op deze feestelijke avond komen opera- en muziektheatermakers uit de hele wereld samen en staan bijzondere artiesten in de spotlights.

Operadagen Awards 2018

Ook reiken we de Operadagen Awards 2018 uit, als erkenning voor hun bijzondere bijdrage aan het genre muziektheater en opera. In het Nederlandse werkveld vallen dit jaar Wende, ARIAH LESTER (Lester Arias), Lisa Verbelen, Meral Polat en het Rosa Ensemble in de prijzen. Uit het internationale veld krijgt Thom Luz (Zwitserland) een award. Tijdens GALA! zijn er optredens van zanger/entertainer Sven Ratzke (die ook de presentatie verzorgt), Wende, Meral Polat, Lisa Verbelen en ARIAH LESTER (Lester Arias).

TICKETS

Opera Europa

GALA! markeert ook de start van het internationale professionalsprogramma van Opera Europa. De talentvolle makers in GALA! krijgen zo ook de kans om internationaal door te groeien in de wereld van opera en muziektheater. De adviescommissie voor de Operadagen Awards 2018 bestaat dit jaar uit Viktorien van Hulst (Theaterfestival Boulevard), Elsemieke Scholte (d e t h e a t e r m a k e r), Jerry Aerts (deSingel), Kees Lesuis (Oerol Festival), Jan Zoet (Academie voor Theater en Dans) en Guy Coolen (Operadagen Rotterdam).

The secret diary of Nora Plain

Aansluitend op GALA! is de voorstelling The secret diary of Nora Plain te zien, met onder meer Nora Fischer en het Ragazze Quartet. Beiden wonnen in 2017 voor hun werk een Operadagen Award. De voorstelling is een moderne liedcyclus over de verhoudingen tussen privacy, paranoia en erotiek, met muziek van Morris Kliphuis en teksten van de Nederlandse singer-songwriter Lucky Fonz III.

Praktische informatie

Wanneer? Dinsdag 22 mei
Hoe laat? 19:30 – 20:30 uur, met aansluitend The secret diary of Nora Plain
Waar? Oude Luxor Theater
Entree? €20,- (normaal) / €10,- (CJP, Studenten, 18-) inclusief The secret diary of Nora Plain
Terug naar overzicht