Veelgestelde vragenVeelgestelde vragen


Wat is Operadagen Rotterdam?
Operadagen Rotterdam is een tiendaags festival voor muziektheater anno nu en beleeft in 2017 haar twaalfde editie. Jaarlijks presenteert Operadagen Rotterdam een eigenzinnig programma waarin de reguliere operagrenzen vervagen. Theater- en concertzalen maar ook Rotterdamse huiskamers, openluchtlocaties en bijzondere gebouwen vormen de podia voor wereldvermaarde solisten en voor talent van eigen bodem. Een festival dat de stad en al zijn kleurrijke bewoners in de hoofdrol zet en tegelijkertijd een internationaal publiek van professionals aanspreekt.

Wanneer vindt Operadagen Rotterdam plaats?
Het opera- en muziektheaterfestival Operadagen Rotterdam vindt in 2017 plaats van vrijdag 12 mei tot en met zondag 21 mei.

Waar vindt Operadagen Rotterdam plaats?
Het opera- en muziektheaterfestival Operadagen Rotterdam vindt plaats op diverse locaties in Rotterdam. Wanneer het programma bekend is worden de locaties ook bekend gemaakt.

Hoe koop ik kaarten voor Operadagen Rotterdam?
Op 30 maart 2017 wordt het complete programma bekend gemaakt. Dan start tevens de voorverkoop. Tijdens het festival in mei kunnen ook kaarten gekocht worden aan de kassa van de Rotterdamse Schouwburg. Ga naar www.operadagenrotterdam.nl/avkaartverkoop voor de algemene voorwaarden.

Door wie wordt Operadagen Rotterdam georganiseerd?
Opera Rotterdam is de naam van het samenwerkingsverband van verschillende Rotterdamse kunsteninstellingen: Concert- en Congresgebouw de Doelen, Theater Rotterdam met de Rotterdamse Schouwburg en Wunderbaum als voornaamste partners, verder wordt samengewerkt met het nieuwe Luxor Theater, Maas theater en dans het Rotterdams Philharmonisch Orkest en Rotterdam Festivals. Klik hier voor meer informatie over de organisatie.

Hoe kan ik een projectvoorstel indienen bij de Operadagen Rotterdam?
Gebruik het online aanmeldformulier om een projetvoorstel in te dienen. Artistiek directeur Guy Coolen en dramaturg Tobias Kokkelmans stellen het programma samen, zij bekijken alle ingediende voorstellen.

Hoe kom ik bij Operadagen Rotterdam?
Rotterdam is op vele manieren te bereiken: met de auto, boot (via Hoek van Holland), trein, bus en vliegtuig. Op Rotterdam The Hague Airport landen continu vluchten uit de belangrijkste steden in de buurlanden. In de stad is een uitgebreid netwerk van bussen, trams, en de metro. Op diverse stations zijn OV fietsen te huur, een makkelijke manier om de stad te verkennen. Lees hier alles over bereikbaarheid.

Hoe blijf ik op de hoogte van nieuws omtrent Operadagen Rotterdam?
Opera- en muziektheaterfestival Operadagen Rotterdam houdt haar bezoekers op diverse manieren op de hoogte, namelijk via deze website, via de maandelijkse e-mailnieuwsbrief en via Twitter, Facebook en Instagram.